Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op!

Het gaat er bij deze week natuurlijk om dat we het met elkáár gezellig hebben. Wij begrijpen dat we telefoons niet kunnen verbieden. In de momenten die vrij zijn geroosterd in het programma mag er eventueel gebruik van worden gemaakt. Voor de veiligheid hebben de kinderen geen mobieltjes nodig: Wij hebben als leiding altijd een telefoon bij ons. Ouders kunnen ieder van ons altijd bereiken (en andersom) mocht dat nodig zijn. Daarnaast zijn we grote delen van de dag buiten bezig, in principe zorgt het meenemen van mobieltjes dan alleen voor een verhoogd risico op kwijtraken, ze kunnen dus beter in de accommodatie blijven liggen.

Elk jaar hebben we een auto mee die de bagage van de kinderen van de boot naar de accommodatie brengt. Ze hoeven dus niet zelf hun bagage te dragen. De auto wordt verder ingezet als kinderen om verschillende redenen niet kunnen fietsen of lopen, zodat ze toch mee kunnen naar alle activiteiten.

Er zijn een paar momenten dat er tijdens het kamp vrije tijd is ingeroosterd, maar de meeste tijd zullen we natuurlijk besteden aan leuke activiteiten en met elkaar eropuit gaan.

Op elk kamp delen we de kinderen op in corveegroepjes en maken we een rooster voor afwassen/tafel dekken enz. Dit verdelen we zo gelijk mogelijk over de week zodat iedereen evenveel meehelpt en we er met zijn allen voor zorgen dat we de boel netjes achterlaten.

Ja, wij zijn allemaal vrijwilligers die namens de stichting Blierherne dit zomerkamp al sinds 2011 organiseren.

We volgen de lijn van het RIVM en de overheid en nemen geen risico’s, gezondheid gaat altijd voor. Vanwege de leeftijd van de kinderen en van de leiding verwachten we echter in principe geen grote risico’s. Het lijkt er op dit moment op dat het kamp door kan gaan, maar wel met een aantal maatregelen. Waarschijnlijk kunnen er bijvoorbeeld minder kinderen mee en moeten we als leiding voldoende afstand houden van elkaar. De kinderen hoeven onderling geen afstand te houden, dus dat scheelt. Als het kamp toch onverhoopt niet door kan gaan, of alleen in aangepaste vorm door kan gaan, melden we dat uiteraard zo spoedig mogelijk. Betaling is pas nodig als we zeker weten dat het kamp wel door kan gaan. Als het kamp geen doorgang kan vinden hebben kinderen die zich al hebben aangemeld voor dit jaar in ieder geval voorrang voor het kamp van volgend jaar (mits ze ter zijner tijd nog in de leeftijdscategorie van dit zomerkamp zitten). Mogelijk verruimen we de leeftijd voor volgend jaar aangezien veel kinderen waarschijnlijk dit jaar niet mee kunnen, maar dat hebben we nog niet besloten. Voor vragen kan je ons altijd even een berichtje sturen!

We zorgen er altijd voor dat ten minste één iemand van de leiding beschikt over een geldig EHBO-diploma. Op het zomerkamp van 2020 zijn er drie personen aanwezig met een geldig diploma, waaronder zelfs een EHBO-instructrice! Verder is er een verbanddoos aanwezig op de kampeerboerderij en beschikken we over een ruim gevulde EHBO-rugzak die we meenemen naar alle activiteiten.

Load More