Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op!

We doen elk jaar ons best om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor 2021 is de prijs van het zomerkamp vastgesteld op 170 euro per kind, dit is een all-in prijs, inclusief bijvoorbeeld boottickets.

Het gaat er bij deze week natuurlijk om dat we het met elkáár gezellig hebben. Wij begrijpen dat we telefoons niet kunnen verbieden, en in de praktijk blijkt dit ook helemaal niet nodig. In de momenten die vrij zijn geroosterd in het programma mag er eventueel gebruik van worden gemaakt. Voor de veiligheid hebben de kinderen in ieder geval geen mobieltjes nodig: Wij hebben als leiding altijd een telefoon bij ons. Ouders kunnen ieder van ons altijd bereiken (en andersom) mocht dat nodig zijn. Daarnaast zijn we grote delen van de dag buiten bezig, in principe zorgt het meenemen van mobieltjes dan alleen voor een verhoogd risico op kwijtraken, ze kunnen dus beter in de accommodatie blijven liggen.

Nee, elk jaar hebben we een auto mee die de bagage van de kinderen van de boot naar de accommodatie brengt. Ze hoeven dus niet zelf hun bagage te dragen. De auto wordt verder ingezet als kinderen om verschillende redenen niet kunnen fietsen of lopen, zodat ze toch mee kunnen naar alle activiteiten.

Zeker, er zijn een paar momenten dat er tijdens het kamp vrije tijd is ingeroosterd, maar de meeste tijd zullen we natuurlijk besteden aan leuke activiteiten en met elkaar eropuit gaan.

Op elk kamp delen we de kinderen op in corveegroepjes en maken we een rooster voor koken, afwassen/tafel dekken enz. Dit verdelen we zo gelijk mogelijk over de week zodat iedereen evenveel meehelpt en we er met zijn allen voor zorgen dat we de boel netjes achterlaten (eigenlijk is corvee stiekem ook vooral erg gezellig).

Ja, wij zijn allemaal vrijwilligers die namens de stichting Blierherne dit zomerkamp al sinds 2011 organiseren. Het kamp heeft dan ook geen winstoogmerk.

We volgen de lijn van het RIVM en de overheid en nemen geen risico’s, gezondheid gaat altijd voor. We weten op dit moment nog niet of en wanneer er vaccins en/of medicijnen beschikbaar komen. Daarom kunnen we ook nog niet zeggen of corona ‘een ding’ gaat zijn bij het kamp van 2021. Vanwege de leeftijd van de kinderen en de leiding verwachten we echter in principe ook bij het zomerkamp van 2021 geen grote risico’s. Bij het zomerkamp van 2020 is alles ook helemaal goed gegaan, al was het natuurlijk wel even wennen dat we bijvoorbeeld een mondkapje op moesten op de boot! De kinderen hoeven onderling in principe geen afstand te houden, dus dat scheelt!

Ons beleid is er tegenwoordig op gericht om meerdere mensen van de leiding te hebben met een geldig EHBO diploma. Op het zomerkamp van 2021 zijn er zeer waarschijnlijk weer minstens drie personen aanwezig met een geldig diploma, waaronder zelfs een EHBO-instructrice! Verder is er een verbanddoos aanwezig op de kampeerboerderij en beschikken we over een ruim gevulde EHBO-rugzak die we meenemen naar alle activiteiten.

Load More