Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op!

Het gaat er bij deze week natuurlijk om dat we het met elkáár gezellig hebben. Wij begrijpen dat we telefoons niet kunnen verbieden. In de momenten die vrij zijn geroosterd in het programma mag er eventueel gebruik van worden gemaakt. Voor de veiligheid hebben de kinderen geen mobieltjes nodig: Wij hebben als leiding altijd een telefoon bij ons. Ouders kunnen ieder van ons altijd bereiken (en andersom) mocht dat nodig zijn. Daarnaast zijn we grote delen van de dag buiten bezig, in principe zorgt het meenemen van mobieltjes dan alleen voor een verhoogd risico op kwijtraken, ze kunnen dus beter in de accommodatie blijven liggen.

Elk jaar hebben we een auto mee die de bagage van de kinderen van de boot naar de accommodatie brengt. Ze hoeven dus niet zelf hun bagage te dragen. De auto wordt verder ingezet als kinderen om verschillende redenen niet kunnen fietsen of lopen, zodat ze toch mee kunnen naar alle activiteiten.

Er zijn een paar momenten dat er tijdens het kamp vrije tijd is ingeroosterd, maar de meeste tijd zullen we natuurlijk besteden aan leuke activiteiten en met elkaar eropuit gaan.

Op elk kamp delen we de kinderen op in corveegroepjes en maken we een rooster voor afwassen/tafel dekken enz. Dit verdelen we zo gelijk mogelijk over de week zodat iedereen evenveel meehelpt en we er met zijn allen voor zorgen dat we de boel netjes achterlaten.

Ja, wij zijn allemaal vrijwilligers die namens de stichting Blierherne dit zomerkamp al sinds 2011 organiseren.

We volgen de lijn van het RIVM en de overheid en nemen geen risico’s, gezondheid gaat altijd voor. Vanwege de leeftijd van de kinderen en de leiding verwachten we echter in principe geen grote risico’s. Het kamp gaat door, maar wel met een aantal maatregelen. Waarschijnlijk moeten we als leiding voldoende afstand houden van elkaar. De kinderen hoeven onderling geen afstand te houden, dus dat scheelt. Als uw kind voor aanvang van het kamp corona-symptomen vertoont vragen we u dit bij ons te melden!

Mogelijk verruimen we de leeftijd voor volgend jaar aangezien een aantal kinderen die al op kamp zijn mee geweest waarschijnlijk dit jaar niet mee kunnen, maar dat hebben we nog niet besloten, dat bekijken we bij de voorbereiding voor het kamp van 2021 pas. Voor vragen kan je ons altijd even een berichtje sturen!

We zorgen er altijd voor dat ten minste één iemand van de leiding beschikt over een geldig EHBO-diploma. Op het zomerkamp van 2020 zijn er drie personen aanwezig met een geldig diploma, waaronder zelfs een EHBO-instructrice! Verder is er een verbanddoos aanwezig op de kampeerboerderij en beschikken we over een ruim gevulde EHBO-rugzak die we meenemen naar alle activiteiten.

Load More